MediaFace Blog

0

mgWe mailde er al eerder over in dit artikel: Google gaat websites lager plaatsen als de site voor mobiele gebruikers niet toegankelijk is. Een  kijkje in mijn webmastertools  gaf aan dat ik zelf voor een paar sites ook nog wat puntjes op de i moet zetten om helemaal mobiel OK te zijn.  Webmastertools is gratis en je kunt je website daar aanmelden. Korte tijd daarna geeft Google dan aan of er problemen zijn met je website. Zaken als vindbaarheid,  fouten op de pagina’s ontoegankelijk voor de index programma’s en diverse andere fouten worden daar gerapporteerd zodat u als website eigenaar in de gelegenheid bent om eea te herstellen.

Kleine fouten kunnen grote impact hebben. Een nieuwe klant kwam met problemen met hoger ranken in Google. Het eerste wat wij dan doen is de site aanmelden bij webmaster tools en de analyse laten draaien.  Na het oplossen van de problemen schoot de site naar de eerste pagina.

mobilegeddon

De tips die Google geeft zijn in de meeste gevallen eenvoudig zelf op te lossen. Daarom meld uw site snel even aan bij  webmastertools   als u dat al niet gedaan heeft.  Dan ziet u ook meteen of u risico loopt op wat de zoekmachine experts nu al “Mobilegeddon” noemen.