MediaFace Blog

Hier een selectie van diverse voorbeelden.

BIZARFEEDBACK

Om te huilen en om te lachen!

shsu12
shsu8
brianfitzer A3 poster
shsu9
shsu1
shsu14
shsu2
shsu6
Print
shsu13
shsu10
shsu3
shsu5
shsu7
shsu4

Van de gouden bogen van McDonals’s tot de “swoosh” van Nike, een goed logo is een zeer belangrijk onderdeel van een zakelijke identiteit.

 

 

 

Helaas, niet alle bedrijven snappen dat, en sommige hebben het helemaal mis!

 
10slechtelogos-mediaface

 

Hier een overzicht van 10 “hele” slechte logo’s:

1. Office of Government Commerce

Ondanks de £14,000 pond dat het bedrijf aan het design heeft gespendeerd, hebben ze het logo toch moeten schrappen nadat er iemand zei waar het logo op leek als je het 90 graden draait…

2. The Institute of Oriental Studies, Universiteit van Santa Catarina


“Het moet een pagoda in de opkomende zon voorstellen” zeiden de designers.

3. Arlington Paediatric Clinic

Null

Waarschijnlijk niet de meest geliefde pediatrische kliniek in de stad.

4. Catholic Church’s Archdiocesan Youth Commission

Gek genoeg was dit het logo van de kinder commissie van de kerk in 1973.

5. Megaflicks

Null

Hahaha.. Deze videotheek had beter voor een ander lettertype moeten kiezen.

6. Mont-sat

Null

Deze Poolse satelliet lijkt het behoorlijk naar zijn zin te hebben.

7. Junior Jazz Dance Classes

Null

Nou, wij zien er niet echt bepaald 2 dansende kinderen in.

8. State of Vermont pure maple syrup

De stroop die niemand op zijn pannenkoeken wilt!

9. 2012 London Olympische spelen

Sommige zeggen: “het lijkt op een gebroken swastika”. Zelfs Iran heeft de spelen geboycott omdat er volgens hun ‘Zion” geschreven staat. Het ergste van alles nog: Ze hebben £400,000 pond uitgegeven aan dit ontwerp.

10. S–t Yourself

Null

Alhoewel niet perse een logo, verspreid dit magazine wel een eervolle boodschap naar de lezer.

Een professioneel Logo Ontwerp wordt gekenmerkt door eenvoud waarin alle kernwaarden van het logo samenkomen. In een oogopslag duidelijk waar uw bedrijf voor staat. Wij gaan graag de uitdaging aan! Mail voor meer informatie naar wesley@mediaface.nl

Een strak resultaat, jouw eindproduct grafisch correct
We willen werk maken dat de relevantie en belofte van je merk in zich heeft. Dat de relatie met je klanten sterker maakt. Nieuw en fris vanaf 0 iets opzetten, maar ook een restyle van een huidig ontwerp realiseren. En daarom is het makkelijk om te weten wat jij, maar vooral wij daarvoor nodig hebben om het te realiseren!

vectorpixel2

Vectoren

Vectorenbestanden zijn samengesteld uit allemaal verschillende voorwerpen, die op hun beurt weer opgebouwd zijn uit referentielijnen met ieder hun aparte kleur, vulling en lijnsoort. Deze lijnen blijven altijd hun vorm behouden, hoe groot of klein je ze ook maakt. Daardoor worden ze niet zichtbaar als je erop inzoomt. Het maakt dus ook niet uit hoe groot je een vectorbestand maakt, de kwaliteit blijft altijd gelijk.

Pixels

Pixelbestanden zijn opgebouwd uit allemaal kleine pixels die duidelijk zichtbaar worden wanneer je erop inzoomt. Bij pixelbestanden ben je gebonden aan de resolutie waaruit deze is opgebouwd. De resolutie wordt weergegeven in het aantal DPI (Dots Per Inch), oftewel het aantal puntjes per 2,54cm (een inch). Ga je een pixelafbeelding vergroten (noodzakelijk voor bv. spandoeken) dan worden de puntjes zichtbaar en krijg je een blokkerige print.

vectorpixel

Hoe worden pixelbestanden gemaakt

Werken met pixelbestanden doe je meestal in Adobe Photoshop, hoewel er veel alternatieven zijn. Ervaring leert dat Photoshop het beste resultaat levert. Een pixelbestand heeft vaak één van deze extensies: JPG, JPEG, TIFF, PNG, GIF, PSD of BMP. Pixelbestanden kom je veruit het meest tegen ‘in het wild. Foto’s zijn pixelbestanden, en je harde schijf staat er waarschijnlijk vol mee.

Let op

Het komt voor dat pixelbestanden worden aangeleverd vanuit Illustrator. Dat betekent niet automatisch dat je met een vectorbestand te maken hebt. Vaak heeft de ontwerper dan een pixelafbeelding geïmporteerd in Illustrator. Als de ontwerper het ontwerp exporteert met daarin de pixelafbeelding, hou je een vectorbestand met pixelinhoud.

illustrator-vs-photoshop-differences-minimalist-graphics-4

Hoe herken ik een pixel- of vectorbestand?

Vectorbestanden worden meestal gemaakt in Adobe Illustrator en hebben meestal één van de volgende extensies: AI, EPS of PDF.

Pixelbestanden , vaak opgemaakt in Adobe Photoshop of Microsoft Paint, komen dan weer veel voor als JPG, TIFF, GIFF, PSD, GIFF of BMP-bestanden.

Nu gebeurt het wel eens dat mensen ons een AI, EPS of PDF bestand doorsturen in de veronderstelling dat dit een vectorbestand is, maar uiteindelijk blijkt dit dan toch een pixelbestand te zijn.

Meestal gaat het dan om een pixelplaatje (bv. JPG) wat geplaatst is in een Illustrator PDF, of een pixelbestand wat in Photoshop is opgeslagen als EPS. Dit maakt het echter nog geen vectorbestand.

 

 

Wij vragen altijd om een vector bestand. Zo bespaar je jezelf en ons veel tijd en blijft jouw huidige ontwerp zoals het hoort bij bijvoorbeeld een restyle van jouw website.Voor vragen over dit onderwerp kunt u mailen met onze grafisch ontwerper Wesley naar wesley@mediaface.nl

Goede communicatie en presentatie is voor iedere ondernemer van belang voor zijn onderneming, dat zorgt voor succes.
Helaas staat ontwerp vaak onderaan de to-do lijst. Het logo is vaak de eerste indruk en dus ook een visitekaartje van het bedrijf.

restylelogo

Wanneer moet je je logo laten restylen?

• Als je het gevoel hebt dat je terug in de tijd gaat.
• Als de kleuren niet meer van nu zijn.
• Als er teveel detail is en het logo simpeler kan.
• Als de typografie ouderwets is.
• Als je logo niet meer aansluit bij het gewenste imago van je onderneming.
• Wanneer je je onderneming naar een hoger level wilt nemen.

Hoe moet je je logo laten restylen?

• Ga mee met grafisch ontwerp trends.
• Laat elke 2 à 3 jaar kleine aanpassingen doorvoeren.
• Behoud herkenbare elementen, maar creëer een nieuw beeld.
• Laat het logo op diverse manieren terugkomen op bijvoorbeeld briefpapier, webdesign, etc.

Natuurlijk kan je altijd contact opnemen met onze grafisch vormgever Wesley als je twijfelt over je huidige logo.  wesley@mediaface.nl

Zo, een ruggenprik zorgt ervoor dat Peter verdoofd is vanaf zijn middel.

Hij kan vanuit het bed meekijken op de monitor en ziet zo het binnenste van zijn knie. De chirurg laat hem de scheur in zijn miniscus zien. ”Stop.. snijd niet daar!” Dat ziet er zo toch niet uit zegt Peter. Begin vier millimeter verder zegt hij.

”Vier millimeter naar rechts en start daar een incisie.”

Abnormaal? Jazeker. De patiënt vertrouwt op het vakmanschap van de chirurg.

Daarom zullen chirurgen ook niet vaak te horen krijgen hoe ze hun werk precies moeten uitvoeren.

Is dat anders bij ontwerpers? Natuurlijk hebben we allemaal een mening als het om design gaat. Als Peter een nieuwe website laat realiseren voor zijn bedrijf of organisatie dan kijken we er niet van op als hij tegen de ontwerper zegt ”die lijn heb ik graag iets dunner” of: ”ehmm.. dat groen ziet er niet mooi uit zo, mag dat niet iets feller?”.

En ga zo maar door..

Maar hoe pak je het aan zoals het hoort? De volgende 10 tips helpen je op de goede weg.

design-sketch-ideas

1) Problemen, praat erover

Vertel wat eraan mist in plaats van wat je wilt heben. Meestal gaat een ontwerp vooral over het bedenken van een oplossing voor een probleem in plaats van hoe het eruit ziet. Je hebt bijvoorbeeld niets aan een prachtig toiletbord als de heren constant het damestoilet binnen lopen.

Alles wat de gebruiker ervaart, hoort bij het design.

Van logo tot navigatie. Van laadsnelheid tot foutmelding. Bijvoorbeeld: Stel je mist het een en ander aan merk-beleving op je website, maar het ontwerp van de basis vind je mooi. Leg dan uit dat het design volgens jou het een en ander mist qua merk-beleving, en vraag dan niet of het logo misschien iets groter kan (jouw oplossing). Misschien kiest de ontwerper er uiteindelijk wel voor, hij kan ook kiezen om bijvoorbeeld wat meer ruimte om het logo te houden of kiezen voor een andere kleur of foto.

2) Geef een doel

Moet de pagina meer leads genereren? Wat wil je met het ontwerp bereiken? Ga je voor meer naamsbekendheid?
Als het doel verteld word dan zorgt de ontwerper dat het doel ook bereikt word met het ontwerp.

3) Deadlines. ga er wijs mee om

Soms is de schets van de ontwerper meteen een hit, maar soms ook niet en heeft het nodige tijd nodig. Vaak krijgen ontwerpers te weinig tijd. Natuurlijk moet je wel deadlines stellen, maar maak ze niet onrealistisch.

Het beste is dit om samen met de ontwerper vooraf af te spreken.

4) Geen persoonlijke smaak

Laat je nooit te veel leiden door persoonlijke voorkeuren. Smaak is vaak slecht als het gaat om toegepaste ontwerpen. Een ontwerper weet vaak het beste waarom nou juist die ene kleur beter is dan de andere. Het beste is dan om terug te gaan naar punt 2, bereik ik mijn doel? In plaats van: of ik dit wel mooi vind?

5) Waarom?

Vraag vragen waarom je het ontwerp niet mooi vind, misschien ga je wel anders denken over het ontwerp waarom hij dit zo bedacht heeft.
Er is altijd een achterliggende gedachte, zo geld dat ook omgekeerd.

6) Betrokken bij het proces

Betrek de klant bij alle keuzes en afwegingen. Ontwerp dus samen met de klant zodat hij tegen de tijd dat het ontwerp gepresenteerd moet worden de klant in principe al mede eigenaar is van het ontwerp.

7) Testen

Om te voorkomen dat persoonlijke smaak  in de weg gaat zitten van de doelstellingen is het aan te raden om een ontwerp in de verschillende fases van het ontstaan regelmatig te testen bij de uiteindelijke doelgroep.

8) Praat met de beslisser

Niets is erger dan een ontwerp te presenteren aan mensen die uiteindelijk niet kunnen beslissen, maar misschien wel een verborgen agenda hebben.
Het risico dat zij het ontwerp intern heel anders presenteren dan jij had bedoeld en dat de uiteindelijke beslisser(s) het ontwerp vervolgens afschiet(en) om redenen die jij niet kan bevroeden, is dan heel groot.

9) Huistijlvoorschriften

Ga niet halverwege het project de huisstijl-voorschriften aan de ontwerper vertellen, doe dit bij de start van een project.

10) Inhoud

Zorg dat voor elk paginatype de echte teksten en afbeeldingen beschikbaar zijn voor de ontwerper. Hoe eerder dit er is, des te beter voor de ontwerper. Hij ziet al eerder het totaalplaatje.

Hopelijk helpen de bovenstaande 10 tips. Heb je vragen over webdesign, of wil je een project met ons bespreken? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend gesprek. De koffie staat klaar!

0

mgWe mailde er al eerder over in dit artikel: Google gaat websites lager plaatsen als de site voor mobiele gebruikers niet toegankelijk is. Een  kijkje in mijn webmastertools  gaf aan dat ik zelf voor een paar sites ook nog wat puntjes op de i moet zetten om helemaal mobiel OK te zijn.  Webmastertools is gratis en je kunt je website daar aanmelden. Korte tijd daarna geeft Google dan aan of er problemen zijn met je website. Zaken als vindbaarheid,  fouten op de pagina’s ontoegankelijk voor de index programma’s en diverse andere fouten worden daar gerapporteerd zodat u als website eigenaar in de gelegenheid bent om eea te herstellen.

Kleine fouten kunnen grote impact hebben. Een nieuwe klant kwam met problemen met hoger ranken in Google. Het eerste wat wij dan doen is de site aanmelden bij webmaster tools en de analyse laten draaien.  Na het oplossen van de problemen schoot de site naar de eerste pagina.

mobilegeddon

De tips die Google geeft zijn in de meeste gevallen eenvoudig zelf op te lossen. Daarom meld uw site snel even aan bij  webmastertools   als u dat al niet gedaan heeft.  Dan ziet u ook meteen of u risico loopt op wat de zoekmachine experts nu al “Mobilegeddon” noemen.

 

googlepageBetaal per klik (PPC) marketing is een reclame model waar het bedrijf dat de advertentie plaatst  betaald per klik. Websites met veel bezoekers plaatsten die advertenties en krijgen per doorgestuurde bezoeker een vergoeding.  Een wel bekend  voorbeeld is Google die boven de zoekresultaten, advertenties laat zien van bedrijven.  Deze bedrijven betalen Google voor iedere bezoeker die op die advertentie klikt.

Voordelen

 • Direct verkeer: Je kan een advertentie binnen zeer korte tijd boven de zoekresultaten laten tonen.
 • Beheer: Je bepaald zelf voor welke keywords je advertentie geplaatst wordt en welke advertentie teksten daarbij getoond worden en waar de bezoeker vervolgens heen gestuurd wordt.
 • Voorspelbaar: Anders dan bij zoekresultaten kun je een vast aantal bezoekers binnenhalen voor een vooraf bepaald bedrag per dag.
 • Branding: Dankzij de advertentie bezet je meer ruimte op de pagina met zoekresultaten zeker als je zelf hoog tussen de resultaten staat.
 • Doelgericht: Je kunt op basis van locatie een advertentie tonen zodat u als ondernemer alleen in uw werkgebied adverteert. Soms is het zelf mogelijk om op leeftijd en geslacht te selecteren.

Nadelen

 • Duur: Per klik adverteren kan erg duur uitpakken als het niet goed ingericht is, met als gevolg kosten zonder verkopen.
 • Veel werk: Het runnen van een advertentie campagne vereist veel software en marketingkennis, waardoor de meeste bedrijven dit werk uitbesteden.
 • Continu proces: Het draaien van een campagne vergt voortdurende controle en aanpassingen aan de campagnes om bij te houden welke advertenties het goed doen en welke aangepast moeten worden.

Per klik betalen kan directe resultaten generen tegen hogere kosten. Als er budget voor is kan je altijd boven de zoekresultaten staan.

Zoekmachine optimalisatie kan een goedkopere manier van adverteren zijn mits het op een manier gebeurd die op termijn niet bestraft wordt. Links kopen en of software gebruiken om op duizenden forums links te plaatsen levert gegarandeerd schade op termijn op.

Vraagt u zich nog steeds af wat u moet kiezen?  In de praktijk werkt een combinatie van beide het beste; kosten zijn lager en branding maximaal.  Voor snelle resultaten en genoeg budget  start met adverteren en  schakel na een paar maanden de zoekmachine optimalisatie bij.

Meer weten ? Neem contact op  06 52026953

googlepageHoe je bezoekers moet sturen naar je website is een vraag waar vele ondernemers mee worstelen. Moet je juist zoekmachine optimaliseren of alleen advertenties inkopen?  Beide zijn effectieve manieren van verkeer genereren en ze hebben voor en nadelen.

SEO ( search engine optimalization) of zoekmachine optimalisatie is het proces dat ervoor zorgt dat de pagina’s van de website hoog in de zoekmachine “scoren” zodanig dat relevante bezoekers op de website kennis komen nemen van de website.  Deze zoekresultaten noemt men ook wel organisch verkeer omdat er niet (meer) voor betaald hoeft te worden.

 

Voordelen:

 • Geloofwaardigheid en views: Een onbetaalde top positie tussen de zoekresultaten wordt door informatie zoekers als betrouwbaarder aangeslagen dan advertenties. Iedereen kan wel een advertentie zetten maar hoog in de zoekmachine is iets van de lange adem en een goede reputatie.
 • Kosten voordeel: Onbetaalde resultaten (non adwords) krijgen meer clicks dan betaalde resultaten (adwords)
 • Zichtbaar in alle zoekmachines  waardoor u overal aanwezig bent met de links naar uw website. Iedereen kent Google maar vele gebruiken Yahoo, Bing en er zijn er nog veel meer.

Nadelen

 • Een zoekmachine plaatsing is een zaak van de lange adem. Geen cash en carry dus, want het kan soms maanden duren voordat de pagina op de eerste pagina scoort
 • Concurrentie: Sommige markten hebben zwaar bevochten keywords en het verwerven van een positie op de eerste pagina is een kostbare zaak als er veel verdient wordt aan bezoekers in die markt. Denk aan woorden als hypotheek, lening en advocaat ondernemingsrecht.   Een klant levert dan een zeer grote marge op waardoor de kosten voor werving/ adverteren hoog mogen zijn.
 • Kwetsbaar voor algo updates: Iedere zoekmachine voert wijzigingen door het komt voor dat door de samenstelling een website na de update in ongenade valt en opeens van de eerste pagina weg valt.  Met name sites die gebruik maken van”trucjes” worden hier vaak slachtoffer van.

 

Volgende keer deel 2 betaald adverteren

 

 

 

socialmediaBij het bedrijfsmatig sociaal marketen wordt er nogal eens vanuit gegaan dat er zoveel mogelijk berichten plaatsen het beste is wat je kan doen voor je campagne.

De realiteit is anders: Uit onderzoek is gebleken dat er verschillen zitten tussen wat acceptabel is per sociaal netwerk. Voor Facebook zijn twee berichten per dag voldoende, anders gaat het aantal likes en commentaren meetbaar omlaag. Twitteren en Google plus kan naar 3 per dag en Pinterest gebruikers accepteren 5 berichten.

Dit zijn de gemiddelde en deze wijken af per doelgroep.  Hou de likes en shares  in de gaten  en meet de aantallen bezoekers via uw Facebook naar uw website om een vinger aan de pols te houden. Wij helpen bedrijven met het vertalen van hun visie naar een internet strategie.  www.mediaface.nl

hoevaakpostenopsocialmedia

 

 

www.mediaface.nl

0

googlepageVanaf 21 april gaat Google websites hoger plaatsen als ze voldoen aan de eisen voor de mobiele gebruiker.
Veel sites zijn niet of nauwelijks te benaderen met een mobieltje.

Tot nu toe was het jammer dat u een bezoeker misliep maar vanaf nu straft Google u af voor het benadelen van de
mobiele en tablet gebruikers.

Hoe komt uw site er uit ? Check het hier bij Google en fix de problemen zodat uw positie intact blijft en ook nog extra bezoekers binnen haalt!

Heeft u hulp nodig om uw site mobiel vriendelijk te maken ? Wij helpen u graag.